Print + Media Services
Sitemap | Disclaimer | Contact
Nederlands

Transparantie als prioriteit

Case - retailer

 

Een middelgrote retailer met jaarlijks tal van promotionele uitgaven en een enorm volume aan point of sale materiaal, heeft zijn inkoop en begeleiding van deze zaken uitbesteed aan een bureau. Ook de betalingen en onderhandelingen worden door dit bureau verzorgd.

 

Nieuwe directie wil een onderzoek naar kosten en opbrengsten alsmede de werkwijze bij aanbestedingen. Belangrijk doel is ook het verkrijgen van transparantie in alle trajecten.

 

Onderzoek van Print + Media Services toont aan dat er uiteindelijk meer dan 5% kostenverhogende factoren zijn te traceren. Als daarenboven de opdrachtgever ook nog eens ruim 3% handlingsfee jaarlijks moet betalen, dan ontstaat er een marge verschil van meer dan 8% boven op de inkoopprijs.

 

De financieel directeur van deze retailer stelt naar aanleiding van de resultaten van Print + Media Services hierover het volgende:


“Jarenlang dachten we dat onze inkoop van drukwerk en point of sale materiaal goed en concurrentieel geregeld was. Print + Media Services heeft ons de ogen geopend en we zijn nu niet alleen goedkoper uit, maar de inkoop én kosten zijn nu transparanter dan ooit te voren.

Ook het honoreringmodel is helder en doeltreffend; veel goedkoper ook dan dat we gewend waren. Al met al hebben we een goede stap voorwaarts gezet als het gaat om kosten én het rendement van ons marketingbudget. En er is uiteindelijk ook veel know how aan onze organisatie en mensen toegevoegd”.Transparantie als prioriteit

Een middelgrote retailer met jaarlijks tal van promotionele uitgaven en een enorm volume aan point of sale materiaal.
Onderzoek toont aan dat er uiteindelijk meer dan 5% kostenverhogende factoren zijn te traceren. Lees verder..PMScans worden op basis van no cure no pay ter beschikking gesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.


Tel. 0031-(0)-23-576 20 72